Tocană de crenvirsti (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Zdravene

Puneți în cratiță o legătură de ceapă verde tăiată bucățele să se rumenească deschis în untură, adăugați o linguriță făină, stingeți cu apa necesară și, până dă în clocot, curățați doi cartofi, tăindu-i pătrățele foarte mici. După 10 minute de fierbere, adăugați pătrunjel și mărar tocat, o pereche de crenvirsti curățați de coaje și tăiați bucățele. Când cartofii sunt gata și sosul destul de legat, serviți cu smântână.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Cozonac fără unt și fără drojdie (rețetă interbelică)
Se freacă 3 gălbenușuri cu o ceșcuță untdelemn, o ceșcuță lapte sau smântână, 200 gr. ...