Varză acră (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Zdravene

Într-o cratiță de pământ sau de tuci, rumeniți o ceapă tăiată fin în două linguri de grăsime, adăugați varza acră tăiată ca tăiețeii. Lăsați să se prăjească 5 minute amestecând cu o furculiță. Adăugați un pahar de vin alb și un măr crud tăiat în bucăți. Puneți bulion și lăsați să fiarbă 2-3 ore.
Cu o oră înainte de a servi la masă se adaugă slănină afumată, cotlete afumate și cârnați.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Cartofi cu cremă (rețetă interbelică)
75 gr. cartofi, crema dela 1 litru de lapte, 1 lingură de unt. Se prăjesc ...