Pulpă de bou împănată (rețetă din 1923)

Simona Lazăr Chiolhan Rețete

Porporţii pentru şase persoane: un kg pulpă, 50 g slănină, 10 g sare, o lingură coniac, 100 g grăsime, un morcov, doi cartofi şi o fâşie de ţelină. Se împănează pulpa cu slănina care a fost tăiată fâşii lungi, ţinute în sare şi puţin coniac, se leagă cu sfoară, se frige la cuptor, ca orice friptură. Se serveşte cu sosul lăsat şi cu diferite garnituri de zarzavaturi.

Din volumul semnat de Maria general Dobrescu – „Bucătăria modernă, Vol. I – Aperitive (Hors d’Oeuvres), Supe, Creme, Borșuri, Sosuri, Preparate din ouă, Preparate din pește, Moluști, Crustacee, Preparate din legume, carne și vânaturi, Conservarea zarzavaturilor și prepararea conservelor de legume etc.”, Editura Socec, București, 1923

170 de ani de literatură gastronomică la București

Written by

Răspundeți

Check Also
Hanklich, hencleș sau lichii
Hanklich-ul, căruia românii i-au spus „hencleș” sau „lichii” este un desert din ingrediente simple, cu gust ...