Ardei umpluți murați (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Trebi gospodărești

Se aleg ardei grași nevătămați. Se taie în jurul codiței un căpăcel și se curăță de semințe. Se taie ca fideaua varză albă, puțin morcov, pătrunjel, țelină. Se freacă toate cu puțină sare și se lasă să stea vreo oră-două la rece, ca să lase apă. Se scurge zarzavatul de apa ce-a lăsat, strecurându-l pe rând câte puțin în mână. Se umplu ardeii, iar ca să nu iasă umplătura, se pune deasupra câte o bucățică de frunză de varză sau o felie de morcov. Se așează în borcan, iar deasupra se toarnă apă fiartă cu sare și răcorită, la care se adaugă și puțin oțet. Se pune deasupra o scândură, iar borcanul se leagă cu hârtie de pergament.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Tartine cu sardele (rețetă interbelică)
Se golesc jumătăți de pâinișoare, se ung cu unt și se rumenesc în cuptor. După ...