Ficat de gâscă pané (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Zdravene

Fierbeți ficatul de gâscă în lapte cu sare și piper și lăsați să se răcească. Tăiați felii subțiri pe care le dați prin făină, ou și pesmet și prăjiți în untură de gâscă. Crochetele de cartofi faceți-le fără făină, numai cartofi fierți în coaje, dați reci pe mașină, sare, piper și gălbenușuri.
Întindeți o foaie groasă cu mâna și tăiați cu un pahar rondele egale pe care le prăjiți.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Gelatină de gâscă (rețetă interbelică)
O gâscă curățată, 300 gr. carne de vițel, 300 gr. carne de porc, sare, piper, ...