Nugá (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Zaharicale

420 gr. zahăr praf, 6 albușe de ou, 350 gr. nucă în sâmburi, una linguriță praf vaniliat, 1 dcl. miere de stup, sucul dela ½ lămâie și coaja.
Albușele, zahărul, vanilia și sucul de lămâie se bat ¾ de ceas cu telul în căzănel până când devin spumoase. Se adaugă miere de stup, se pune căzănelul într-o cratiță cu apă fierbinte și continuăm a bate până când spuma s-a întărit bine. Luăm de pe foc, adăugăm nucile tăiate în două, felii, coaja rasă de lămâie și mestecăm bine. Împărțim compoziția, o punem în câte două foi de Carlsbad pag 167. Păstrăm la un loc cald 4-5 zile, iar când se vor servi, tăiem în baghete de lungimea a 5-7 cm.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Șerbet de zahăr ars (rețetă din 1931)

Written by

Răspundeți

Check Also
Bucătăria națională nu se întocmește la nervi
O concesie publicitară Știți reclamele alea care fac apel la diverse tradiții alimentare, ca să ...