Chiftele de zarzavat (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Zdravene

Se fierb 2 morcovi, 2 pătrunjei, o țelină, un praz, 4-5 cartofi fără coaje. Se scurg bine de apă, se dau prin mașina de carne. Se adaugă 2 linguri de făină, 2 ouă, 2 linguri de parmezan ras sau altă brânză, sare, piper. Se fac chiftele, se dau prin făină și se prăjesc în untură.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Ruladă cu marmeladă (rețetă interbelică)
Se freacă 6 gălbenușuri de ou cu 6 linguri zahăr pisat. Când se îngroașe și ...