Chifteluțe (perișoare) (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Zdravene

Se pot face din carne de vacă, de porc și de miel. Se dă prin mașina de tocat carne cu puțină grăsime. În cazul în care carnea nu e grasă, se adaugă puțină untură. Odată cu carnea se mai dau prin mașină puțină ceapă și miezul dela o felie de pâine muiat în apă și stors, apoi se pune un ou și se potrivește de sare și piper, se pune și se mestecă bine cu o lingură de lemn.
Formăm chifteluțe, le dăm prin pesmet și le prăjim în untură fierbinte.
Se pot servi cu sos de smântână sau de roșii.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Sos picant folosit la ouă tari și la piept de pasăre (rețetă interbelică)
Se fierb 6 ouă, se pun gălbenușurile într-o strachină, cu o linguriță de muștar, 3 ...