Limbă cu sos de roșii sau smântână (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Zdravene

Se fierbe limba cu apă rece, două cepi, câteva fire de pătrunjel, o frunză de dafin, sare, morcov și 2-3 boabe de piper. Cum începe să dea în clocot, se spumește, se acoperă și se lasă să fiarbă potolit timp de 3 ore.
După ce a fiert, se taie felii și se așează în cratiță. Se rumenește o ceapă tăiată mărunt cu o lingură de unt. Când ceapa a început să se îngălbenească, se adaugă un vârf de lingură de făină. Se mai prăjește puțin, se stinge cu 2 cești de zeamă în care a fiert limba, se face un sos potrivit de gros, se adaugă o ceașcă de smântână, se toarnă peste limbă și se pune să mai fiarbă vreo 10 minute la foc mic.
Tot așa se pregătește și cu sos de roșii, numai că, în loc de smântână, se pune bulion.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Chiftele de zarzavat (rețetă interbelică)
Se fierb 2 morcovi, 2 pătrunjei, o țelină, un praz, 4-5 cartofi fără coaje. Se ...