Ochiuri de cartofi (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Zdravene

Preparați un piure de cartofi. Din acest piure, un sfert îl colorați cu zeamă de sfeclă roșie. În forma de ochiuri, fiecare adâncitură fiind unsă cu unt sau untură, puneți piureul alb, iar în mijloc faceți cu mâna udă mici bule din piureul colorat pe care îl așezați ca pe un gălbenuș de ou. Rumeniți ușor. E de un frumos efect. Se servește fie la fripturi cu sos, fie în jurul spanacului.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Chifteluțe (perișoare) (rețetă interbelică)
Se pot face din carne de vacă, de porc și de miel. Se dă prin ...