Ruladă cu marmeladă (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Zaharicale

Se freacă 6 gălbenușuri de ou cu 6 linguri zahăr pisat. Când se îngroașe și a început să se albească, se amestecă ușor compoziția cu 6 linguri de făină și cu cele 6 albușuri spumă. Se toarnă pe o tavă și se coace la foc iute. Se răstoarnă pe un șervet și se unge repede cu marmeladă și se face sul, iar după ce s-a răcit se taie felii și se presară cu zahăr.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Papară de pâine (rețetă interbelică)
Se taie o franzelă albă în felii de grosimea degetului. Se pun să se moaie ...