Vinete umplute (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Zdravene

Se aleg pătlăgele vinete mai mici și se aceeași mărime, li se taie cozile și se pun într-o oală cu apă clocotită. Se țin 5 minute la foc. Se scot, se răcoresc cu apă rece, apoi se țin ¼ de oră sub teasc să iasă apa din ele. Se scobesc.
Se dă carnea prin mașină, se rumenește în untură cu puțină ceapă, se adaugă sare, piper și un ou. Se umplu vinetele.
Se face un sos dintr-o lingură bună de untură cu o ceapă tăiată mărunt și un vârf de lingură de făină. Se adaugă apă, puțin bulion și miezul scos din vinete. Se trece prin sită și se toarnă peste vinetele așezate în cratiță. Se lasă să fiarbă înăbușit. Înainte de a servi, se dau ½ oră la cuptor.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Fasole conservată în sare (rețetă interbelică)
Se curăță fasolea de ațe, se amestecă într-o strachină cu 150 gr. zahăr și 250 ...