Vin de struguri cu vișine (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Zdravene

Luăm un kgr. de zeamă de struguri, 1 kgr. zeamă de vișine, 1 kgr. zahăr, 1 kgr. de apă. Toate astea le fierbem, apoi le punem în sticle și le împachetăm în haine groase și le lăsăm pînă mîine. Se toarnă în sticle curate, se înfundă bine, se ștampilează și se pun la rece.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Pastă de vinete (rețetă interbelică)
50 bucăți roșii făcute bulion gros, 50 bucăți ardei grași copți pe cuptor, luată pielița, ...