Cartofi cu mărar și iaurt

Adrian Neag Garnituri Mizilicuri 6513

Pentru această mâncare mult așteptată, de aproape un an de zile, avem nevoie de :

-l kg. cartofi noi

-50 g unt (untdelemn)

-1 legatură mărar verde

-sare, piper

-100 ml iaurt

Cartofii cât nuca se fierb 10 minute de la primul clocot.

Se toacă mărunt mărarul. Recunosc cu mâna pe inima în fața voastră că sunt un mare mâncător de mărar și eu aș fi pus aici vreo 3 legături de mărar. Fiecare cu gusturile lui.

Punem apoi o tigaie cu untul la foc.

Rumenim cartofii în unt încă 10 minute

Se pun în castron, se presară mărarul, se toarnă și iaurtul frecat cu sare și piper.

Ușoară, ușoară ca fulgul, trufandalizând (trufaș!) în pietele din Brașov și Făgăraș, mâncarica de cartofi noi din Țara Făgărașului se potriveste binișor cu un demisec alb.

Credit Foto: Dreamstime

Cartofi noi la ceaun cu mărar

Written by

Răspundeți

Check Also
Mici sfaturi despre cartofii noi !
  Este vremea lor: în pieţe, preţul cartofilor noi scade zi de zi, pe când ...