Cartofi noi la ceaun cu mărar

Adrian Neag Garnituri Mănăstirești Rețete

De trebuință :

-1 kg. de cartofi noi

-1 legătură de mărar verde

-1/2 sticlă ulei

-sare

Spălăm bine cartofii noi şi îi curățăm cu un burete de sârmă de bucătărie. Punem pe aragaz – sau și mai bine, afară pe uin foc cu lemne – un ceaun cu uleiul la încins.

Se pun cartofii tăiaţi cuburi mari în ulei şi se prăjesc. Cartofii mai mici nu se mai taie bucăţele, se vor prăji aşa.

Cartofi se pun toţi odată în ceaun, pentru a fi acoperiţi de ulei.

Când sunt frumos rumeniţi se scot din ulei, se scurg bine, se adaugă peste ei un praf de sare şi mărarul fin tocat deasupra.

Rămâne valabil același companion demisec alb !

Cartofi cu mărar și iaurt

Written by

Răspundeți

Check Also
Cartofi cu mărar și iaurt
Pentru această mâncare mult așteptată, de aproape un an de zile, avem nevoie de : ...