O prăjitură pentru ceaiul după-amiezelor dâmbovi

Kera Calița Capra Vecinului Zaharicale

În după-amiezele orașului dâmbovițean, era un tabiet, de nestrămutat, al caselor cu blazon când doamnele se întâlneau la ceai și-și picurau în suflet învăluind trebile gospodărești ale orașului: întocmeau planuri pentru zidirea unei școli a fetelor fără zestre, a unui azil de bătrâni, un orfelinat, înfăptuiau lista invitaților pentru baluri de binefacere (numite la vremea aceea chermese), se gândeau să scrie cărți de bucate, cărți de bună-conduită; într-o vorbă, se ocupau de bunăstarea spirituală și viitorimea polisului.

Una din plămădelile încuibate în timp foarte scurt și puse îndeobște la ceai sună așa :

150 grame făină albă, 150 grame unt, 150 grame zahăr, 150 grame nuci pisate și 3 gălbenușe de ouă

După ce se frământă aluatul, …………….

Vezi instrucțiunile de preparare AICI

Acest text este un fragment, continuarea o puteți citi la linkul adăugat și face parte din parteneriatul GastroArt.ro cu blogul „KERA CALIȚA”. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Keracalita.ro este unul dintre acele bloguri în care sfaturile bucătăricești se împletesc cu istoria și cu povestea bine ticluită, precum trei fâșii de aluat bine dospit din care gospodina pregătește colacul cel ochios al nunții.

Limba de bou cu stafide, rețept din Orașul Luminilor

Written by

Răspundeți

Check Also
CREMĂ DE CIOCOLATĂ CU NUCI DE-I ZIC FRANȚUZII GANACHE (GANAJ)
La București, într-o strălucitoare dimineață de vară, s-a preumblat în grădina Cotrocenilor cu Alteța Sa ...