Salată de avocado cu maioneză – cât de moderni erau românii de-altădată

Kera Calița Capra Vecinului Salăți

La sfârșitul secolului al XIX-lea erau trăsuri mai simple și mai puțin elegante decât caretele de Viena ce adăstau în piața Teatrului Național; li se spunea de Herasca după primul loc de staționare, peste drum de biserica Sfânta Vineri Herasca.

În timp ce domnii cu meloane și bastoane se preumblau, cucoanele, acasă, aranjau cămara pentru iarnă umplând gavanoasele cu fel și fel de conserve cum ar fi salata de avocado cu maioneză.

  • Ingrediențile pentru 5 gavanoșele a 600 de grame fiecare, sunt : avocado – 1,5 kg., porumb fiert – 250 grame, frunze de ceapă verde -50 grame, gogosari – 250 grame, struguri negrii și albi – 250 grame, hrean – 200 grame, ghimbir ras – 4 linguri cu vârf, usturoi căței – 100 grame, cimbru verde – o lingură cu vârf, lămâi – 3 lămâi tăiate în feliuțe fine, piper roșu boabe – 3 lingurițe cu vârf, bazilicum – 2 linguri cu vârf, maioneză din ouă de țară – 600 grame, sare – 2 lingurițe cu vârf și puțină salitră;

Vezi instrucțiunile de preparare AICI

Acest text este un fragment, continuarea o puteți citi la linkul adăugat și face parte din parteneriatul GastroArt.ro cu blogul „KERA CALIȚA”. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Keracalita.ro este unul dintre acele bloguri în care sfaturile bucătăricești se împletesc cu istoria și cu povestea bine ticluită, precum trei fâșii de aluat bine dospit din care gospodina pregătește colacul cel ochios al nunții.

Limba de bou cu stafide, rețept din Orașul Luminilor

Written by

Răspundeți

Check Also
Despre câteva soiuri de struguri românești
Ca să putem vorbi despre vinurile noastre românești, trebuie să putem vorbi întâi despre strugurii ...