Cușcuș cu salata tabouleh și pui oriental în legume

Kera Calița Capra Vecinului

Preastrălucitul Padișah Selim al III-lea, lumină a Răsăritului și Calif al Islamului, a lăsat să pogoare mila sa asupra robului său Hassan Gezairli capudan-pașa și l-a înălțat mare vizir al împărăției.

Și s-au înspăimântat saraiurile de la Terapia și Galata, de s-a întins chiolhan  cu 300 feluri de mâncare, dar numai una singură era pe placul Sultanului: Cușcuș cu salata tabouleh și pui oriental în legume.

Această locma se întocmește pentru șase pașale în felul venitor: puiul grăsuț și gălbior se pune la fiert într-o oală cu o linguriță de sare, o ceapă, un ardei gras și calamus aromatic. Când puiul este bine fiert, se scoate pe o tavă și-n zeama rămasă, cam 800 ml,  se pune cușcuș în greutate de 400 de grame, pe care-l lăsăm liniștit la pospăit până se umflă. Puiul se rupe în fâșii și într-o schijă (tuci) se aruncă toate elementele: 200 ml ulei de măsline, 500 grame ceapă, 500 grame ardei gras, 50 grame ardei iute, 1 kg carne de pui fiartă fără os,1 kg de roșii mărunțite, 100 grame hașmă, 3 legături de pătrunjel verde, 2 alămâi, sare, piper roșu și la sfârșit caculea, dustuite toate în arlechină.

Salata tabouleh, o lucrăm alături din………

Citește continuarea pe Kera Calița

Written by

Răspundeți

Check Also
Programul primul cotlet, oaia, Daea, Miorița și pastrama
Să ne întoarcem puțin în vremurile când stăteam în băncile școlii și eram nevoiți să ...