Vă invităm la dezbaterea: Istorie și identitate gastronomică națională

Cosmin Dragomir Actual Articole Istorie Main article Recomandare

Miercuri, 20 decembrie, de la ora 14:00, la sediul din Calea Victoriei nr.12, Muzeul Național de Istorie a României și Gastroart.ro organizează dezbaterea: Istorie și identitate gastronomică națională.

Avem sau nu avem o istorie gastronomică românească? Cum ar trebui să arate identitatea culinară națională? La ce se referă reinterpretarea bucătăriei tradiționale? Este multiinfluența specificul nostru culinar?

Participă:

Andrei Pleșu – scriitor, eseist, estetician și istoric al artei

Constanța Vintilă Ghițulescu – doctor în istorie și civilizație și sociologie

Cornel Ilie – doctor în istorie, director adjunct al MNIR

Anda Becuț Marinescu – doctor în sociologie și cercetător în cultură

Nico Lontraș – chef, pioner al mișcării de reinterpretare a bucătăriei tradiționale

Moderator:

Cosmin Dragomir – jurnalist culinar

La dezbatere vor participa bucătari, personal HoReCa, manageri de restaurante și hoteluri, reprezentanți ai mass media de profil și generalistă. Intrarea este liberă în limita locurilor și se face prin rezervare și confirmare prin formularul din subsolul articolului ( nume, prenume, adresă de mail și număr de telefon.  Vă mulțumim)

 

Evenimentul face parte din campania pentru promovarea gastronomiei și vinurilor românești inițiată de gastroart.rovinul.roRare Food Services și ARSMA

Eveniment organizat cu sprijinul:

   

Written by

Răspundeți

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Check Also
Rețete cu povești: ochi românesc cu spanac, ragu de cârnat și fasole verde tempura
Nimic mai gustos și mai frumos ca o farfurie cu un preparat care nu numai ...