Ochiuri în mămăligă (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Mizilicuri Rețete Zdravene

Se face o mămăliguță pripită cu lapte în loc de apă, se adaugă o bucată de unt și smântână, se amestecă bine, se răstoarnă pe o farfurie de faianță, se fac cu lingura udă 4 găuri, se sparge în fiecare gaură câte un ou, se presară peste tot cu parmezan ras și se dă la cuptor până se închiagă albușele ca la ochiuri.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

3 Comments

  1. Cred ca ar fi tare interesant sa vedem și o poza cu rețea din caietul de rețete vechi. Nu contest nicio secunda veridicitatea rețetelor însă mi se pare frumos sa văd scrisurile acelea vechi.

    1. Lucrăm și la acest detaliu. Primele rețete postate chiar au ca ilustrație pagina originală scanată sau fotografiată. Însă fiecare fotografie necesită editare, unele sunt scrise de pagini diferite ceea ce înseamnă că trebuie să le decupăm apoi lipim. După ce o să ne așezăm cu toate o să o facem și pe asta, până atunci să știți că suntem într-o mare criză de timp. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    2. Am postat astăzi pe contul oficial de facebook https://www.facebook.com/gastroart.ro/ câteva fotografii dintr-unul dintre caietele noastre:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Crap umplut (rețetă interbelică)
Cantitățile: 1 crap, 3 cepe, 100 gr. untdelemn, 50 gr. orez, sare, piper, pătrunjel verde, ...