MizilicuriRețeteZdravene

Ochiuri în mămăligă (rețetă interbelică)

Se face o mămăliguță pripită cu lapte în loc de apă, se adaugă o bucată de unt și smântână, se amestecă bine, se răstoarnă pe o farfurie de faianță, se fac cu lingura udă 4 găuri, se sparge în fiecare gaură câte un ou, se presară peste tot cu parmezan ras și se dă la cuptor până se închiagă albușele ca la ochiuri.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 

Share:

3 comments

  1. POPESCU 28 martie, 2017 at 10:40 Răspunde

    Cred ca ar fi tare interesant sa vedem și o poza cu rețea din caietul de rețete vechi. Nu contest nicio secunda veridicitatea rețetelor însă mi se pare frumos sa văd scrisurile acelea vechi.

Lasă un răspuns la POPESCU Anulează răspunsul