RețeteZaharicale

Tort moca (rețetă interbelică)

Se încălzește bine un castron ținându-l câteva minute cu apă clocotită pe marginea mașinei. Se șterge să fie perfect uscat. Se pun 5 ouă întregi cu 160 gr. zahăr vanilat și se freacă bine până se face ca o cremă. Se adaugă 140 gr. de făină bine cernută, mestecând-o cu ouăle. Se toarnă compoziția într-o formă unsă cu unt, se coace la foc potrivit cam trei sferturi de oră.
Cât timp se răcește tortul, se pregătește crema de unt și cafea.
Crema: se freacă 200 gr. de unt spumă la care se adaugă 2 gălbenușuri. Se topesc într-un decilitru de cafea concentrată 120 gr. zahăr. După ce s-a răcorit, se toarnă câte o picătură odată peste crema de unt, până ce e cuprinsă toată cafeaua.
După ce s-a răcorit perfect, tortul se taie cu un cuțit bun în trei felii, iar între ele se pune crema, lăsând deoparte ca o lingură pentru garnitură. Tortul se glasează cu glasură de cafea și se garnisește cu crema rămasă pusă într-un cornet. Se mai pun fructe zaharisite sau migdale prăjite.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com

Tort de nuci (rețetă interbelică)

Surogatele de cafea, la țăranul român. Coajă de pâine, cartofi, rădăcină de topinambur, de cicoare sau de andivă (câteva rețete)

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica