Borș de legume pentru Postul Paștelui (rețeta preotesei Florica)

Rețeta aceasta a fost culeasă dintr-un sat de Câmpia Buzoiană, de la preoteasa Florica a părintelui Ion din Bobocu.
Dintotdeauna, zemurile au fost considerate o binefacere pentru stomac. Calde sau reci, dese, drese, concentrate, cu paine sau „goale”, cu legume ori simple fierturi, ele n-au dezamagit niciodata. De aceea le iubim, le respectam si le servim, ca „felul intai”, la masa. inaintea tuturor altor mancaruri.
Cu atat mai mult in perioadele de post ne vom bucura de aceste zemuri sanatoase, borsuril de legume si zarzavaturi care ne dau putere si energie, ca sa razbim pana in binecuvantata zi a Inaltarii.
Pentru „Borsul de legume” al preotesei Floarea Ion din Boboc (Buzau) ai trebuinta de: 3-4 cepe, 2-3 morcovi, o telina (radacina si frunze), patrunjel (radacina si frunze), o felie de dovleac placintar, o legatura de leustean, doua-trei linguri de orez, o jumatate de litru de bors, sare, piper; facultativ: 3 linguri de untdelemn. (afla mai multe retete)
Cum se procedeaza: Zarzavatul (morcovii, telina, radacina de patrunjel) si dovleacul se curata si se trec prin razatoarea mare……………………………
Vezi instructiunile de preparare AICI
Acest text este un fragment, continuarea o puteți citi la linkul adăugat, și face parte din parteneriatul GastroArt.ro cu Radio România Antena Satelor. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Kugelhopf-ul Casei Bacalbașa (rețetă din 1934)