Ia 100 dramuri de unt căldicel, o oca de lapte tot căldicel, 4 ouă, drojdie de bere ca o nucă topită în lapte, sare, și pui atâta făină încât aluatul să fie mult mai moale decât cel de pâne; pe la jumatatea frământăturii, adaogi puțin zahăr și stafide; frămânți până ce nu se mai lipește aluatu de mâni; apoi lași de se dospesce; îl așezi împletindu-l pe o tavă unsă cu unt; ungi pe d-asupra cu gălbinare de ou și pui de se coace într-un cuptor cald.
„Bucătăria română. Carte coprinzătoare de mai multe rețete de bucate și bufet”, Proprietar: Christ Ionnin, Bucuresci, Typographia Stephan Rassidescu, 1865.
Te-ar putea interesa și:
Cozonacul și pasca – o istorie, câteva etimologii și mai multe rețete
Cozonaci adevăraţi Moldoveneşti / Maria general Dobrescu (rețetă din 1927)
Cozonaci moldoveneşti / Constantin Bacalbașa (rețetă din 1934)