Capra VecinuluiChiolhan

Rulada de carne a Mamei Floarea (rețetă din Poiana Stampei)

rulada de carne a mamei floarea
Rulada de carne a Mamei Floarea e poate una dintre cele mai interesante mancaruri pe care mi-a fost dat sa le aflu in nordul extrem al tarii. In satul bucovinean Poiana Stampei traia odata o femeie pe nume Floarea. Floricica ii spuneau pe cand era mai tanara, dar dupa ce trecusera anii peste ea i-au zis Floarea.
Floarea Bucatareasa. si asa i-a ramas numele si dupa ce n-a mai fost pe lume. De la ea a mai ramas si aceasta reteta – „rulada de carne a Mamei Floarea”, pregatita din carne de porc, umpluta tot cu carne, dupa cum se va vedea. Iar nepotii si stranepotii ei o pregatesc azi, pomenindu-i numele.
Ni se pare cu atat mai potrivita reteta in aceasta zi de Armindeni, cand prin toata tara se-ntind mese bogate, din care nu lipsesc, evident, preparatele din carne. Daca ai – sau daca nu ai – mititei care sa sfaraie pe gratare, daca ai ori nu carne fripta, poti sa te lauzi cu acest fel de mancare specific satului bucovineana. Si, cu siguranta, vei primi aplauze la scena deschisa.
Dar sa nu va mai tin mult si sa ne pornim la gatit reteta mult-laudata!

Rulada de carne a Mamei Floarea – reteta

Ai trebuinta de o pulpa de porc, oua fierte, morcovi, gogosari la otet, sare, piper, patrunjel verde.
Din pulpa de porc se taie carnea in asa fel incat sa iasa ca o foaie de aproximativ un centimetru grosime, care se bate si se condimenteaza ca pentru gratar cu sare, piper. Se poate lasa si intr-un bait timp de cateva ore.
Pentru umplutura se folosesc carne tocata, oua fierte tare, morcov, gogosar rosu murat, patrunjel verde.
………………..
Vezi instrucțiunile de preparare AICI
Acest text este un fragment, continuarea o puteți citi la linkul adăugat și face parte din parteneriatul GastroArt.ro cu RADIO ROMÂNIA ANTENA SATELOR. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Mititeii românești – de la legendă la rețetă (I) „Nașul” N.T. Orășanu și „notarul” Constantin Bacalbașa

Kugelhopf-ul Casei Bacalbașa (rețetă din 1934)

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica