Invitație la eveniment: lansarea volumului “Bucătăria română 1865” de Christ Iónnin

Cosmin Dragomir Actual Articole Istorie Main article Recomandare

A venit și timpul lansării oficiale de la București a primei cărți a editurii GastroArt: „Bucătăria română. Carte coprinzătoare de mai multe rețete de bucate și bufet 1865” de Christ Iónnin ediție îngrijită și adnotată de Simona Lazăr.

Miercuri, 23 mai, de la 18:00, vă așteptăm la Restaurantul Pescăruș din Parcul Herăstrău să vorbim despre istoria gastronomiei românești și despre rețetele de acum aproximativ 150 de ani.

Simona Lazăr, Cosmin Dragomir și Chef Vasile Nicolae, alături de alți invitați surpriză vor prezenta volumul și vor vorbi despre planurile editurii.

Sesiune de autografe și socializare la un pahar cu vin.

Editura GastroArt este proiect editorial prin care încercăm să readucem în atenția publicului cărți vechi și noi de gastronomie autohtonă, lucrări științifice de profil și documente inedite.

Demersul este sprijinit de Selgros, Aqua Carpatica, City Grill, Domeniile Sâmburești, Dacris, HoReCa School, Rare Food Services și Microgreens.

„Bucătăria română. Carte coprinzătoare de mai multe rețete de bucate și bufet 1865” de Christ Iónnin ediție îngrijită și adnotată de Simona Lazăr este prima reeditare a unei cărți cu rețete din 1865, singurul volum culinar publicat în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza. Cartea beneficiază de peste 200 de note de subsol, prefață, studiu introductiv, tabel de măsuri. Are 96 de pagini și costă 32 de lei. Este prima carte care folosește terminologia bucătărie română, dar conține și preparate din rețetarul universal.

Vă așteptăm!

Tot ce trebuie să ştii despre prima carte a editurii GastroArt

 

 

 

 

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Marea gastronomie românească: aveam, puteam, știam – dar nu am vrut (II)
Am început această serie pe articole la inițiativa selgroscautapasiunea.ro și încerc să lămuresc câteva aspecte ...