Ciorbă de pește a la Seghedin, rețetă din 1962

Cosmin Dragomir Zămuri

Ingrediente: pește, morcovi, rădăcină de pătrunjel, ceapă, ardei gras, bulion pastă, cartofi, boia de ardei, ulei, verdeață, sare

Se curăță zarzavaturile, ceapa și ardeiul gras, apoi se spală și se taie mărunt și se căles într-un vas cu ulei înfierbântat după care se sting cu boia, bulion și apă, lăsându-se să fiarbă circa 30 de minute. Se adaugă apoi cartofii curățați și tăiați pătrățele. Când aceștia sunt aproape fierți se introduce peștele curățat și tăiat în porții, lăsându-se a mai fierbe încă 10 minute. Se adaugă roșiile spălate și tăiate felii. Se potrivește de sare și se pune verdeață tocată mărunt deasupra.

Rețetar General de preparate culinare, editat de Ministerul Comerțului Interior, Direcția Alimentației Publice, București 1962.

Am găsit și o altă ciorbă a la Seghedin, culeasă mai recent și neconstrânsă de limitările unui rețetar de restaurante, și ăla vechi, complet diferită, gătită de un ungur împreună cu prietenele de la savoriurbane.com. Aceasta nu conține cartofi și e făcută într-un ceaun special pentru ciorba de pește. O puteți citi la linkul de mai jos 🙂

Ciorba de peste la ceaun reteta pas cu pas

 

Cozonaci moldoveneşti / Constantin Bacalbașa (rețetă din 1934)

Written by

Răspundeți

Check Also
Borș de sfeclă a la Cluj, rețeta din 1962
Ingrediente: carne de vacă fără os, sfeclă, borș, untură, smântână, ceapă, sare Carnea de vacă ...