Recomandare Gastroart: volumul „Duminica la prânz” de Laura Laurențiu

Cosmin Dragomir Actual Main article Produse recomandate Recomandare

Pe Laura o știu de câțiva ani și tot cam de atunci de ne leagă o amiciție frumoasă. Ne urmărim reciproc munca și articolele și, fără să am cea mai mică urmă de îndoială, spun că Laura Laurențiu face unele dintre cele mai bune rețete din internetul românesc. Aș fi vrut să scriu mai mult de la mine despre carte, dar e pe drum, așa că momentan vă prezint câteva informații generale, dar și recomandarea unui alt prieten comun: Chef Nico Lontras. 

Laura Laurențiu, cunoscută pentru blogul culinar retetecalamama.ro care s-a trasformat în lauralaurentiu.ro, pregătește un volum de rețete ce se diferențiază nu doar prin tehnicile moderne și ușor de aplicat în orice bucătărie ci și prin coagularea rețetelor în simple dar creative meniuri de prânz pentru întreaga familie. „Duminica la prânz” este o pledoarie pentru masa împreună măcar o dată pe săptămână, conţine 68 de reţete creative, cu specific variat, așezate în 320 de pagini delicioase. Cartea este disponibilă pentru precomandă cu autograful autoarei până pe 15 noiembrie, exclusiv pe curteaveche.ro. Alături de multe alte surprize, Curtea Veche Publishing a pregătit o întâlnire cu autoarea în cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus, pe 17 noiembrie, începând cu ora 16:30.

Mâncarea, dincolo de rolul de a fi un combustibil al vieții, reprezintă și artă. Arta de a aduce împreună oamenii dragi și de a-i așeza la aceeași masă, nerăbdători să povestească și arta de a combina aromele în așa fel încât putem comunica prin gust și preparat, aducând experiențe noi pofticioșilor. Această carte își propune să încetinească ritmul alert al vieții cititorilor și a-i face să se așeze comod, pentru a asculta secretul – acela de a investi timp într-un prânz ce va aduce la masă toată familia. Cu toții merităm să simțim bucuria mesei liniștite în familie și sa ne bucurăm de aceasta ca și cum ar fi o sărbătoare. Programul aglomerat, orele petrecute în fața calculatorului, traficul și mâncarea înfulecată în grabă te fac să uiți de adevărata valoare și de rolul social pe care mâncarea îl poate avea, aducând familia și în general oamenii împreună.

„Duminica la prânz” este o carte inspirată de locurile, oamenii și bucuriile culinare pe care Laura Laurențiu le-a experimentat în câteva zeci de ani de bucătărit. Cu pură pasiune pentru tot ceea ce înseamnă gastronomie, cu dragoste și atașament pentru rădăcinile ei, bine ancorate în bucătăria bănățeană, autoarea noastră a continuat prin înlăturarea tuturor tiparelor și barierelor legate de gătit, condimentând preparatele din bucătăria tradițională cu un strop de savoare internațională. În prezent, vocea Laurei Laurențiu poate fi auzită pe lauralaurentiu.ro, care este unul dintre cele mai citite bloguri culinare din online-ul românesc și în jurul căruia s-au dezvoltat comunități foarte mari și active în social media.

This slideshow requires JavaScript.

„Duminica la prânz” de Laura Laurențiu este disponibilă pentru precomandă cu autograful autoarei până pe 15 noiembrie, exclusiv pe curteaveche.ro, la prețul de 65 de lei.

Chef Nico Lontras: 

“Urmăresc blogul Laurei cu interes și plăcere pentru că este profesionist și, de multe ori, inventiv. Mă bucură mult că în peisajul editorial românesc al cărților de gastronomie, destul de sărac, apare o voce credibilă, exersată în a se adresa cititorilor. În afară de pasiunea comună și de prietenie, mă apropie de Laura dragostea față de mâncarea românească gătită prin tehnici moderne. Schimbarea modului de gândire a farfuriei tradiționale și abordarea preparatelor moștenite în spiritul gastronomiei moderne trebuie comunicate clar. O viziune nouă asupra bucătăriei nu înseamnă modificarea gustului copilăriei, acel „ca la mama acasă“ ci, dimpotrivă, regăsirea și îmbunătățirea lui (măcar din punct de vedere nutritiv). Iar pe tine, cititorule, te rog să nu o iei pe scurtături în bucătărie. Să citești cu atenție instrucțiunile, să urmezi pașii scriși, să nu te abați de la gramajele menționate. De cele mai multe ori, un detaliu aparent nesemnificativ schimbă chimia preparatului. Știu că Laura a ales pentru această carte rețete care nu dau greș, rezultat al mai multor teste și perfecționări. Eu am încredere deplină în ea și te sfătuiesc să faci la fel. Prin urmare, nu mi-a rămas decât să îți urez lectură plăcută și poftă bună!”

Written by

Răspundeți

Check Also
Sarmale suedeze (Sursă foto: FoodEmperor.com)
30 noiembrie: Ziua Națională a Sarmalelor tradiționale suedeze sau despre cum alții pot
În vreme ce chifteluțele suedeze sunt de mult celebre (și) la noi datorită unei faimoase ...