ActualArticoleIstorieRecomandare

Gastroart lansează: Seri de dezbateri destoinice. Joi discutăm despre seducția pastelor carbonara

UPDATE: ora începerii este 18:00 fix. mulțumim
Gastroart.ro și Sorin Despot lansează seria de dezbateri destoinice: Cum adică? Cu o frecvență bilunară, debate-urile vor avea loc la Clubul Țăranului Român, strada Monetăriei nr.3 din București și vor aborda teme fierbinți cu argumente la rece.
Inaugurăm seria de dezbateri cu o întrebare gastronomică: “Sunt românii pastafarieni? Seducția Carbonarei” cu sprijinul vinurilor Liliac și Eisberg Iubesc Salatele.

Pastele carbonara parcă s-au învârtoșat în ADN-ul culinar românesc de după Revoluție dintr-un motiv pe care o să-l analizăm joi seara. Am adaptat rețeta la obiceiurile mioritice, am înlocuit niscaiva ingrediente, i-am pus smântână (multă smântână) și uneori chiar și mult usturoi.
Pe de altă parte gustul pentru pastele cu sos a luat amploare tot după anii ’90. În cartea de căpătâi a restaurantelor comuniste Rețetarul General pentru Preparate Culinare din 1962 pastele cu sos lipsesc cu desăvârșire.

Dar despre toate acestea și multe alte povești istorice despre paste o să vorbim pe îndelete în fața unui pahar cu vin de la Crama Liliac și a unor crănțăneli sănătoase de la Eisberg Iubesc Salatele joi, de la ora 18:00, cu:
Giovanni Baldantoni (secretar general Federația Chefilor Italieni, delegația din România)
Giovanni Cinquepalmi (pastele artizanale Cinquepalmi)
Radu Rughinis (Pasterra & Botega del Tartufo)
Alexandru Dumitru (Bistro Ateneu)
Vasile Nicolae (Papila)
Alexandru Cirtu (LifeBox)
Moderator: Sorin Despot
Storyteller: Cosmin Dragomir
Intrarea este liberă pe bază de rezervare la cosmin.dragomir@gastroart.ro 
Media și parteneriate: 0754951616
Simți lipsa unor dezbateri serioase unde argumentul este cel care contează? Atunci seria de evenimente “Cum adică? Seri de dezbateri destoinice” este pentru tine. Readucem polemica în off-line acolo unde “adversarii” stau la aceeași masă și se contrazic, dar nu se înjură de mamă. 

 

Share:

Leave a reply

Gaziantep masoz Kutahya masoz Elazig masoz Trabzon masoz Malatya masoz Sivas masoz Ordu masoz Sakarya masoz Manisa masoz Mersin masoz Tokat masoz Afyon masoz Denizli masoz Kayseri masoz Eskisehir masoz Mugla mutlu son Pamukova mutlu son Buca mutlu son Osmaniye mutlu son