ActualArticole

Cel mai mare restaurant online din România: go-mio.ro 

Gault&Millau România încurajează iubitorii de gastronomie să ia mic-dejunul, prânzul sau cina în mod virtual alături de familiile lor, prietenii lor sau de partenerii lor de afaceri prin intermediul restaurantului online Go-Mio Pe toată perioada cât restaurantele din România vor fi închise, Go-Mio va funcționa ca o platformă de dialog între publicul larg și peste 100 de restaurante selectate care livrează la domiciliu, care oferă servicii de take-away, precum și bucătarii care împărtășesc rețete online.

Go-Mio oferă acces ușor la meniurile de livrare și încurajează, cu ajutorul partenerilor săi, un act de socializare fundamental – de a lua masa împreună, acum în mod virtual. Bucureşti, 24 martie 2020 Gault&Millau România, primul ghid gastronomic internațional prezent pe piața locală, anunță măsuri excepționale pentru a sprijini gastronomia din România.

Astfel, ghidul gastronomic independent devine Go-Mio, Cel mai mare restaurant online din Romania. Începând de acum și până la finalul acestei crize cauzate de Covid-19, toate platformele sale digitale (Facebook, Instagram, website) se transformă într-un restaurant colectiv digital – echipa care gătește fiind compusă din toți bucătarii din comunitatea Gault&Millau care livrează sau care împărtășesc rețete pe platformele lor digitale.

Adresa restaurantului devine casa fiecăruia dintre cei care comandă. Meniul este cel de livrare al fiecăruia din restaurantele din comunitate. Numărul de locuri disponibile este nelimitat și sunt acceptate rezervări. Tot în mod excepțional și pentru o perioadă limitată, Gault&Millau a decis să extindă definiția pentru “comunitatea Gault&Millau” – până acum făceau parte din ea doar restaurantele din ghid sau cele recent deschise și identificate de evaluatorii independenți ai Gault&Millau ca fiind cu potențial de a intra în noul ghid. Începând de astăzi – din dorința de a sprijini cât mai multe din restaurantele aflate în dificultate, și dată fiind imposibilitatea evaluatorilor de a merge în restaurante, sunt incluse în comunitate orice alte restaurante recomandate direct de unul dintre bucătarii care fac parte deja din ghidul de restaurante Gault&Millau.

Gault&Millau România încurajează iubitorii de gastronomie să ia cina sau prânzul în mod virtual alături de prietenii lor, familiile lor sau de partenerii lor de afaceri prin intermediul restaurantului online Go-Mio. Dăm în acest fel și o însemnătate pentru termenul „restaurant online” – este suma experiențelor de a lua masa împreună cu cineva care se află la o adresă diferită, felurile de mâncare fiind pregătite de către un bucătar sau pe baza indicațiilor unui bucătar prin intermediul unui video cu o rețetă. “Avem o situație fără precedent și o abordăm în mod proactiv și respectând misiunea noastră în România – suntem aici ca să aducem împreună pe cei care creează cu cei care apreciază gusturi deosebite. Decizia de a deschide un restaurant online este gestul corect acum – avem nevoie de solidaritate și de apropiere socială – însă online, ca să putem depăși cu bine aceată perioadă”, declară Alexandre Almăjeanu, fondator Gault&Millau România. “Stăm acasă, respectând recomandările autorităților. Rămânem însă conectați și menținem vie creativitatea bucătarilor și curiozitatea iubitorilor de gastronomie. În mod ideal, ne dorim să menținem bucuria unei mese împreună. Prin restaurantul online Go-Mio îi invităm pe cei cărora le este dor de o masă la un restaurant să își dea o oră de întâlnire, să plaseze comanda, apoi să inițieze apelul video și să se bucure online de experiență. Dacă vor posta pe pagina noastră dovada că au fost oaspeții restaurantului Go-Mio vor sprijini gastronomia locală și vor putea fi printre cei premiați de partenerii noștri. Restaurantul Go-Mio propune ceva și celor care vor să gătească – postări video ale bucătarilor din comunitatea noastră care vor împărtăși rețete pentru perioada aceasta.” adaugă Raluca Hriţcu şi Ştefan Mortici, Country Managers Gault&Millau România.

 

Modul în care cei care urmăresc platforma Go-Mio pot fi sprijini gastronomia locală și pot fi printre câștigătorii premiilor din platformă este prin postarea unei experiențe de a lua masa la restaurantul online. Atfel, postarea trebuie să conțină toate elementele de mai jos:

  • O captură de ecran în care se vede ecranul împărțit din timpul unui apel video. Camera poate fi orientată către participanți sau către felurile de mâncare
  • O fotografie a cel puțin unui fel de mâncare de la un restaurant din platforma restaurantului online Go-Mio
  • O scurtă descriere a experienței lor [e.g. participanții pot menționa care este ocazia pe care o sărbătoresc, de ce au ales acel restaurant]
  • Menționarea restaurantului / restaurantelor de unde au comandat [participanții pot comanda de la restaraunte diferite din platformă, important este să ia masa în același timp]
  • Hashtag #gomioacasa • Hashtag care corespunde partenerului Gault&Millau care oferă premii [vor fi anunțate pe pagina de Facebook]

Peste 100 de restaurante din Arad, Bacău, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța (include și litoral), Craiova, Făgăraș, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sf. Gheorghe, Sibiu și Timișoara au meniul de livrare publicat pe platforma noastră și fac, astfel, parte din echipa celui mai mare restaurant online din România.

Despre Gault&Millau – Ghidul Galben Gault&Millau este primul ghid internațional gastronomic care intră pe piața românească. Ghidul a fost publicat mai întâi în Franța acum 50 de ani de doi jurnaliști pasionați – Henri Gault și Christian Millau – și s-a făcut cunoscut prin susținerea reprezentanților noii bucătării franceze precum Paul Bocuse sau frații TroisGros. În timp, ghidul a cunoscut un success internațional, Gault&Millau fiind acum prezent în peste 20 de țări și 5 continente. În România, Gault&Millau își propune explorarea bucătăriei locale prin evaluarea calității, creativității și autenticității descoperite în restaurantele locale. Evaluările restaurantelor selectate în cele două ghiduri de restaurante de până acum (edițiile 2018 cu 141 de restaurante și 2019 cu 275 de restaurante) au fost realizate de o echipă de evaluatori anonimi, locali (cetățeni români și expați) și internaționali, folosindu-se aceeași metodologie de evaluare ca în toate țările în care este prezent ghidul. Contact Pentru mai multe detalii despre Gault&Millau Romania ne puteți contacta la office@gault-millau.ro sau 0734404343 / 0742781174.

Share:

Leave a reply