Marius Tudosiei răspunde la chestionarul Congresului de Gastronomie și Vin

   Ne pregătim temeinic pentru Congresul de Gastronomie și Vin din 7/8 iunie (Hanul Gabroveni, București) pe care GastroArt.ro îl organizează împreună cu Vinul.ro, RareFood Services & Concret Pr. Cum principalele teme ale congresului sunt istoria gastronomiei românești și identitatea culinară națională am rugat mai mulți antreprenori din zona de food & hospitality să ne răspundă la un chestionar la temă.  Astăzi publicăm răspunsurile lui Marius Tudosiei ( DIGI24, Băcănia Veche).  Sunteți reprezentantul României la un Târg Internațional de Gastronomie și trebuie să prezentați cinci preparate tradiționale: care sunt acestea? Alivenci Sarmale în frunze de viță de vie coapte în oală de lut în cuptorul cu lemne sau făcute în foi de varză, dar coapte în dovleac, în cuptor. Borșul (generic, un borș oarecare – ceva de sezon: fie cu ștevie, fie cu lobodă roșie, sau dacă e în extrasezon de verdețuri: borș de hribi). Colivă Placintă cu brânză și verdețuri (cea cu aluat foarte subțire). Sunteți reprezentantul României la un Târg Internațional de Gastronomie și trebuie să prezentați cinci produse românești: care sunt acestea? Brânza de burduf Cârnații de Pleșcoi Păstrăv în cobză Pastramă de oaie Turta de julfă Sunteți ghidul unui grup de turiști străini: care ar fi itinerariul pentru un tur gastro-turistic de trei zile? Deltă – Bucovina – Ardeal. Cum ați defini indentitatea culinară a României în maximum 500 de semne? Multe influențe s-au contopit în bucătăria românească, însă nici un filon n-a rămas neatins, integru, nemodificat. Am topit și re-turnat într-o formă noua toate aparițiile străine în bucătăria noastră, dezvoltând și adaptând totul. E o bucătărie care s-a limitat în resurse puține, antrenându-și creativitatea din plin. I-aș spune “bucatarie creativă de subzistență”.