Marius Tudosiei răspunde la chestionarul Congresului de Gastronomie și Vin

Ne pregătim temeinic pentru Congresul de Gastronomie și Vin din 7/8 iunie (Hanul Gabroveni, București) pe care GastroArt.ro îl organizează împreună cu Vinul.ro, RareFood Services & Concret PrCum principalele teme ale congresului sunt istoria gastronomiei românești și identitatea culinară națională am rugat mai mulți antreprenori din zona de food & hospitality să ne răspundă la un chestionar la temă.  Astăzi publicăm răspunsurile lui Marius Tudosiei ( DIGI24, Băcănia Veche). 
Sunteți reprezentantul României la un Târg Internațional de Gastronomie și trebuie să prezentați cinci preparate tradiționale: care sunt acestea?

  • Alivenci
  • Sarmale în frunze de viță de vie coapte în oală de lut în cuptorul cu lemne sau făcute în foi de varză, dar coapte în dovleac, în cuptor.
  • Borșul (generic, un borș oarecare – ceva de sezon: fie cu ștevie, fie cu lobodă roșie, sau dacă e în extrasezon de verdețuri: borș de hribi).
  • Colivă
  • Placintă cu brânză și verdețuri (cea cu aluat foarte subțire).

Sunteți reprezentantul României la un Târg Internațional de Gastronomie și trebuie să prezentați cinci produse românești: care sunt acestea?

  • Brânza de burduf
  • Cârnații de Pleșcoi
  • Păstrăv în cobză
  • Pastramă de oaie
  • Turta de julfă

Sunteți ghidul unui grup de turiști străini: care ar fi itinerariul pentru un tur gastro-turistic de trei zile?
Deltă – Bucovina – Ardeal.
Cum ați defini indentitatea culinară a României în maximum 500 de semne?
Multe influențe s-au contopit în bucătăria românească, însă nici un filon n-a rămas neatins, integru, nemodificat. Am topit și re-turnat într-o formă noua toate aparițiile străine în bucătăria noastră, dezvoltând și adaptând totul. E o bucătărie care s-a limitat în resurse puține, antrenându-și creativitatea din plin. I-aș spune “bucatarie creativă de subzistență”.

Scroll to Top