Ouă umplute cu creer (rețetă interbelică)

Se fierb 7-8 ouă tari, se curăță și se taie în două în lungime. Se scot gălbenușurile. Se curăță un creer de vițel și se ține pe mașină 10 minute în apă clocotindă. Se scurge, după ce s-a răcit se taie în bucăți și se freacă cu gălbenușurile răscoapte, se adaugă sare, piper și una sau 2 linguri de smântână. Cu această compoziție se umplu jumătățile de ou și se așează unele lângă altele într-un gratin de porțelan uns cu unt. Restul de compoziție îl mai subțiem cu puțină smântână și îl turnăm peste ouă. Se presară cu parmezan și se dă la cuptor la foc potrivit. Se ține până începe să se rumenească.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 

Scroll to Top