RețeteZaharicale

Plăcintă de mere cu vin (rețetă interbelică)

Cantitățile: ½ kgr. făină, 1 pahar lapte, 100 gr. zahăr, scorțișoară, ½ kgr. mere, 2 pahare vin alb, 100 gr. unt.
Din făină, ouă, lapte se întind 2 foi de tăieței. Se ung cu unt, se acoperă cu merele tăiate subțire și amestecate cu zahăr și scorțișoară, se răsucesc ca o omletă, se taie fiecare în 3-4 bucăți, se așează într-o formă unsă, se toarnă vinul să le acopere, se presară cu bucățele de unt și zahăr praf și se coc la cuptor. Se servesc călduțe.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 

Share:

Leave a reply