Friptură vieneză (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zdravene

Cantitățile: 4 felii pulpă de vițel, 4 cepe, untură, hrean ras.
Se prăjesc în untură feliile de carne trecute prin făină. În timpul acesta, se rumenește ceapa tăiată rotocoale. Se așează pe fiecare felie de carne un strat gros de ceapă prăjită frumos, se presară cu hrean ras. Cartofi cu unt. Murături în oțet.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Clătite de portocale (rețetă interbelică)
Se desfac în felii 2-3 portocale, se presară cu zahăr și se lasă acoperite ½ ...