Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Harta pâinii Rețete Zaharicale

Se moaie în laptele îndulcit 250 gr. pâine albă, se adaugă 3 gălbenușe, se amestecă pe foc, se răcește, se adaugă 3 albușe spumă, se formează gogoși, se prăjesc în untură. Se servesc cu sirop sau chaudeau de vin.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Chiftele de ficat (rețetă interbelică)
Cantitățile: 400 gr. ficat, 2 felii pâine, 2 ouă, verdeață. Ficatul fert într-un clocot și ...