Salată de chrysanteme – rețetă din 1935

Spală bine mai multe flori crizanteme a apoi opărește-le în apă sărată cu oțet. Apoi, scoate-le și șterge-le cu o cârpă. După aceea, le așezi într-un castron unde se află cartofi fierți, funduri de anghinare, cozi de crevete și capere ținute în oțet. Se mai adaugă sfeclă fiartă și ouă răscopate. Sare, piper, oțet, undelemn. Amestecă
Rețetă preluată din  Constantin Bacalbașa – Dictatura gastronomică, 1935, carte reeditată în 2009 de Editura Cartex, îngrijită, prefațată și adnotată copios de Simona Lazăr
Atenție – conform indicațiilor celor de la Microgreens Romania, chiar dacă unele flori sunt comestibile trebuie să aveți grijă de unde le procurați. „La Microgreens sunt florile comestibile sunt cultivate 100% ecologic. Acest lucru înseamnă că nu folosim nici pesticide, nici îngrășăminte chimice. Plantele noastre sunt crescute în sol steril, conform standardelor de siguranță alimentară, astfel încât este exclusă orice contaminare”.
https://gastroart.ro/2017/04/01/curcan-umplut-kogalniceanu-si-negruzzi-1841/

Scroll to Top