Prăjitură cu cremă (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

60 gr. făină
120 gr. untură
120 gr. zahăr
½ baton vanilie
2 ouă întregi
¼ litru lapte
20 gr. salékalé
Din acestea frământăm un aluat și îl împărțim în 6 bucăți pe care le coacem separat.
Aluatul se face seara și se lasă până în altă zi, când se coace.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Ficat de gâscă pané (rețetă interbelică)
Fierbeți ficatul de gâscă în lapte cu sare și piper și lăsați să se răcească. ...