Sos picant folosit la ouă tari și la piept de pasăre (rețetă interbelică)

Se fierb 6 ouă, se pun gălbenușurile într-o strachină, cu o linguriță de muștar, 3 gălbenușuri crude și un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn până se amestecă oul cu muștarul, apoi se adaugă câte puțin 150 gr. untdelemn. Când sosul e gata, se pun în el 2-3 castraveți acri, ca și capetele de albuș, toate tăiate foarte mărunt. Se potrivește de sare și de acru. Acest sos se toarnă peste feliile de ou așezate în farfurie sau peste pieptul de pasăre, se garnisește cu salată verde și felii de ridichi.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 
 

Scroll to Top