[F.I.T. #2] Food news of the week: Friptura de 4 iulie a.c., peștele lui Hemingway, berea probiotică, o hartă ca afară

Food In Trends lovește din nou. Sper să nu vă feriți dar nici să nu fiți vătămați. Imaginea din antet este realizată de mine la Tartelier.

Remember Hemingway, peștele și ambiția umană

„Happiness in intelligent people is the rarest think I know”. Bătrânul și marea este binomul existențial care îți pune mereu, recurent, viața pe unul din cele două talere: învingi sau cedezi? Peștele. Peștele, bătrânul și marea. În 2 iulie a.c. a fost comemorată moartea lui Ernest Hemingway, în 1961, Ketchum, Idaho, S.U.A.  „Lupta cu peștele simbolizează bătălia omului cu existența”. Wikipedia AICI. Despre romanul „Bătrânul și marea” (poate vă aduceți aminte de ecranizarea cu Spencer Tracy, în regia lui John Sturges) IMDB AICI. Ziua de 2 iulie 2017 a dat posibilitatea The Economist să readucă în atenție un omagiu lui Hemingway, scris de un biograf al său. AICI

Bourdain: „Do not f*****g touch it!

Steak-ul american și chestiunile politice se amestecă. Happy anniversary USA! Ziua Independenței. 4 iulie. În fiecare an. Am aflat zilele trecute dintr-un tweet că neo-neo-conservatorii americani le reproșează liberalilor , adversarii lor politici, că de Ziua Independenți celebrează Constituția Americană. Ceea ce dovedește că ar fi niște inadaptați politic, adoră ce nu trebuie și de acționează diversionist, sucind mințile oamenilor. Republicanii spun că 4 iulie este despre cum a devenit America liberă de restul lumii.
Și acum suntem la friptură. Ca să fie ceva, ceva, un pic mai clar, Anthony Bourdain atrage atenția la neatențiile care ruinează friptura la grătar. Măi americane, măi! FILM AICI

Tot de 4 iulie, o bere probiotică îndrăzniți?

American Craft Beer pretinde că este una din cele mai importante surse de știri despre berea artizanală. „We cover craft beer like none other. Join us for the best craft beer news, lifestyle and entertainment on the planet.” 18.200 de follower-i. Și o deviză: „Drink serious beer!” Situl AICI.
O studentă din Singapore a constatat, fiind consumatoare de băuturi probiotice, că o problemă este faptul că toate sunt pe bază de lapte. Ce te faci cu cei au intoleranță la lactoză, îi lași pe dinafara cercului magic care îi include pe cei cu bacterii bune în intestin? Așadar fiind studentă în domeniu, Alcine Chan, în anul al 4-lea, și ales ca lucrare de final de școală, crearea unei beri probiotice. Nouă luni mai târziu a creat o bere de 3.5% ABV Sour Ale. AICI

Baby, we are not alone, 30% of world population is obese

Multă lume crede că obezitatea este exclusiv rezultatul unei culpe a persoanei, care mănâncă, mănâncă, mănâncă. Well not exactly. Cred că, bazându-mă pe informațiile care circulă prin internet, s-a ajuns la convingerea că obezitatea este o boală, că în unele țări dezvoltate, cum sunt S.U.A, se poate spune că este o boală epidemică. S-a ajuns până acolo încât s-a discutat la un moment dat, ca sprijinul medical oferit pentru unele intervenții ca de exemplu scurtarea stomacului, să fie decontate de pachetul de asigurări de sănătate.
Ce este nou? World Economic Forum ne anunță lumea este pe cale să atingă un prag. Aproape 30% din populația lumii este obeză. Când afli asta, nu ești cuprins de sentimente prea bune gândindu-te la companiile de food care traiesc din producerea și vânzarea de alimente cu probleme, care dau dependență. Cineva ar spune că este alegerea consumatorului. Really, și cu țigările, cum este? LINK AICI.

De la Bordeaux, o hartă, pe când una și la noi, mobilizatoare?

Hărțile, reprezentarea grafică a unor bogății culturale mi-a plăcut întotdeauna. Și cui nu i-ar place sugestivitatea? dincolo de date și informații, graficele, diagramele, îți aruncă în față semnificații. Vrem o hartă ca afară! De aici LINK.

 

Scroll to Top