[F.I.T #3] Food news of the week: Twitter cu viță de Santorini, tăiere de pepene, caviar din orice, uptrading și mărci private, fursecuri anticorupție

O a treia ediție săptămânală F.I.T o selecție de Observator Gastronomic a.k.a. Tiberiu Cazacioc.

Cum să tai un pepene?

[Film AICI] Este în tendințe deja, pepenii românești sunt prezenți în piață. Greu de cărat, ușor de digerat, pepenii sunt pe locul I în topul preferințelor mele. Clean cut sau cu brânză și pâine. Un bol mare umplut cu bucăți de pepene, pe măsura poftei și a ofertei. Pamela Salzman, autoarea cărții „Kitchen Matters”, explică într-un minut și jumătate, cum să alegi, ce cuțit să folosești, cum să prepari un mix de pepene cu alte câteva chestii interesante.

Consumatorii dictează: crește cererea de produse de calitate și de produse sub marcă privată

[Analiza AICI] Este drep că în America. Afacerile cu produse alimentare procesate, s-au schimbat radical, aflăm din Wall Street Journal. Două extreme, uptrading și low cost. Pe de o parte, crește cererea de produse organice, produse cu cât mai puțini aditivi. Este vorba de consumatorul conștient, responsabil. Pe de altă parte, crește cererea de produse cu preț scăzut, sub marcă privată. Sunt consumatorii atenți la preț. Această tendință, analizează WSJ, afectează industria alimentelor procesate, care nu s-a adaptat la timp.

 

Sferificatorul

[Film AICI] Faceți boabe de tip icre din orice. Probabil că o astfel de sculă este folosită în România, în restaurație. Mi s-a părut interesantă posibilitatea de a produce din diverse substanțe alimentare cu o vâscozitate adecvată, mici perle decorative, tocmai bune pentru plating. Autorii articolului au numit operațiunea producere de perle de caviar. Niște needucați. Boabe de icre, poate. Dar vă las imaginația să vă poarte departe.

Fursecurile anticorupție

[Informație AICI] [Comentarii în Facebook AICI] Să citești și să nu crezi! În America, în Texas. Un angajat al unei prăvălii care vinde prăjituri, a fost suspendat pentru că a achitat comanda unui polițist. Clienții care urmau la coadă au făcut scandal că vor și ei să li se plătească comanda de fursecuri. Iar în Facebook toată cearta a devenit și mai interesantă. Polițistul a meritat să i se achite comanda, spun unii, pentru că este un brav ofițer. Iar ăia de au făcut scandal sunt niște nasoi liberali, corecți. Cu alte cuvinte ăia de dreapta nouă, republicani, au spus că a fost bine ce a făcut angajatul. Și urât din partea companiei că îl suspendă.

Vița de Santorini

[Informație AICI] Au aracii vreo șansă în Santorini? Vremea și vremurile i-au forțat pe crescătorii locali să încolăcească vița de vie să reziste vîntului și secetei. Coșulețe cu viță de vie.

https://gastroart.ro/2017/07/04/f-t-2-friptura-de-4-iulie-c-pestele-lui-hemingway-berea-probiotica/

Scroll to Top