Actual

Concurs: mâncare și literatură

Ne-am hotărât să strângem la un loc cele mai frumoase fragmente cu și despre mâncare din literatura română, dar și din operele străinilor care au scris despre bucatele noastre. Un astfel de demers antologator necesită un volum enorm de muncă și de lecturi motiv pentru care vă cerem ajutorul.
Trimiteți-ne la adresa cosmin.dragomir@gastroart.ro cele mai apetisante fragmente/pasaje întâlnite în lecturile dumneavoastră (document word, cu diacritice, fragment integral, precizând autorul, opera și ediția și datele de contact) și intrați automat în tragerea la sorți prin random.org pentru câștigarea albumului „Călătorie în România” de Alain Kerjean. Mai multe fragmente, mai multe șanse. Extragerea va avea loc pe 1 martie 2018 iar premiul se va trimite oriunde pe teritoriul României prin curier.

Despre premiu


„În august 1873, geograful Elisée Reclus, membru al Societăţii de Geografie, cunoscut pe plan mondial pentru lucrarea sa Noua geografie universală, vizitează Transilvania, iar, zece ani mai târziu, în drum spre Constantinopol, Bucureştiul. Prima sa călătorie îl va inspira pe prietenul său Jules Verne, membru şi el al Societăţii de Geografie, în scrierea romanului Castelul din Carpaţi. Departe de clişeele cunoscute ale cicatricelor unei dureroase paranteze comuniste sau de imaginile de carte poştală, de-a lungul aventurilor unei călătorii pe urmele paşilor marelui topograf şi al unei „cascade de emoţii”, autorul ne-a dezvăluit România în toată profunzimea ei. Descoperim că influenţa franceză asupra urmaşilor Romei şi ai Bizanţului nu-şi are egal decât în aportul românilor la cultura franceză, cu genii ca Brâncuşi, Cioran, Eliade, Ionesco sau Tristan Tzara şi mulţi alţii. Expunerea este, printre altele, ilustrată cu fotografii, de cele mai multe ori inedite, ale Societăţii de Geografie, din Paris, donate, în parte, de către însuşi Elisée Reclus, precum şi cu documente rare”
Volumul este oferit de partenerul nostru Libmag.ro
Câștigătorul concursului nostru este doamna Irina Dobre.

Garabet Ibrăileanu și înmormântarea unei caracatițe

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica