Brașov, București, Sibiu și Constanța – tur de lansări ale editurii GastroArt

„Bucătăria română. Carte coprinzătoare de mai multe rețete de bucate și bufet 1865” de Christ Iónnin ediție îngrijită și adnotată de Simona Lazăr este prima carte a editurii GastroArt și poate fi comandată la adresa cosmin.dragomir@gastroart.ro (preț 32 de lei + taxele de transport prin curier). Dar dacă sunteți din Brașov, București, Sibiu sau Constanța vă așteptăm la lansări.
 
Joi, 7 iunie, ne întâlnim de la ora 19:00 la Bistro De L’arte din Brașov să stăm de vorbă despre istoria gastronomiei. Oana Irina Coantă ne-a pregătit un festin (bufet) cu preparate din carte.
Joi, la Bistro de l’Arte, povestim despre gastronomie și degustăm câteva rețete din cartea lui Christ Ionnin.  Cosmin Dragomir, reprezentantul editurii gastroart.ro, va fi alături de noi, pentru oricine va dori să afle mai mult despre istoria gastronomiei române.
Cost degustare bufet: 50 lei/pers
Rezervari la: (0371) 422 989 sau  (0720) 535 566.
Pe 12 iunie, tot pe seară, ne vedem la Bistro Voila, pe strada General Budișteanu din București, unde Radu Dumitrescu pregătește un meniu inspirat din rețetele din timpul lui Alexandru Ioan Cuza.
Pe 15 iunie, tot la Sibiu, ne vedem la GastroUrban să stăm la taclale despre bucătăria românească. (mai multe detalii mai jos, updatăm fiecare eveniment în timp real)
Pe 22 iunie, în restaurantul La Ana și Ion din Constanța dăm autografe și stăm la taclale. După ora 24 mă puteți sărbători ?

 
Gastro Urban este un eveniment periodic prin care reînviem rețetele culinare ale micro-comunităților din curțile sibiene într-un cadru de poveste, cu invitați din domeniul gastronomic și live session-uri.
_____
Te invităm la ediția #1 să guști Gastro-ul Urban al Sibiului!
? Vineri, 15 iunie 2018, ora 17:00
? Locație: o curte din Piața Mare, Sibiu
? Strângem donații pentru cazuri sociale prin A.P.C.F HEART.
? Participarea este pe bază de rezervare la TEL. 0744 116 689
_____
Îţi propunem: o seară în tihnă, cu mâncare şi băuturi bune, un invitat cu istoric în gastronomie şi muzică live – toate într-o curte cu iz boem.
? MÂNCARE autentică reinterpretată, însoțită de povești ale locatarilor.
? Sete potolită de băuturi bine alese.
? INVITAT: Cosmin Dragomir
Jurnalist și istoric al gastronomiei, Cosmin a lansat în aprilie singurul site dedicat cercetării istoriei gastronomiei și a ospitalității românești. Pregătește volumul 100 de momente esențiale ale istoriei gastronomiei românești și a lansat editura Gastroart, nișată pe publicarea cărților din domeniu. Este fondator al Congresului Gastronomic România.
? LIVE-SESSION: Acoustic Duo
Proiectul muzical local Acoustic Duo a început în anul 2015, ideea de bază a acestuia fiind interpretarea pieselor celebre de pe piaţa muzicală internaţională într-o manieră acustica, pian-voce, în stiluri ca soul, blues, jazz, pop, funk. Proiectul este format din solista Anca Mărginean şi pianistul Cristian Oprisiu, ambii artişti făcând parte din comunitatea artiştilor locali.
Cu susținerea Silva.
Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.
 
 

Scroll to Top