2Chefs – produse artizanale by Nico Lontras și Johnny Șușală

Oare are rost să vă spun că cei doi chefi despre care scriu acum se numără printre cei mai buni bucătari de la noi? Să vă spun cât de mult respect le port și ce minunății culinare am mâncat eu din mâna lor? Credeți-mă, sunt de neratat! Iar dragostea lor pentru mâncărurile românești și ingredientele locale este rar egalată în România. Nu se rezumă însă la bucătăria autohtonă, ci îmbină gastronomiile cu dexteritatea unor prestigidatori desăvârșiți.
În ultima vreme și-au dedicat timpul educației – ambii predând la HoReCa School și consultanței. Au străbătut întreaga țară, au mâncat atât din mâinile unor bucătari foarte buni cât și prin dughene de cartier, uneori chiar insalubre. Au comparat, au tras concluzii. De curând au lansat oficial un concept la care lucrează de ceva timp. Norocul face să știu din interior munca asiduă și sutele de teste făcute până la această lansare oficială. Este vorba de o linie de produse artizanale sunt brandul 2C(hefs) pe care o găsiți deja comercializată în magazinele realfoods (realfoods.ro). Este vorba de preparate realizate după rețetele celor doi chefi, într-o proporție covârșitor majoritară cu ingrediente locale. Unturi aromatizate, pestouri, sosuri, sendvișuri, hummusuri, salate etc.
Există diferite categorii de preparate: ready to eat sau ready to cook.
Sosurile sau pestourile sunt produse extrem de versatile. Conceptul nu se rezumă la a le folosi ca pe un ingredient/preparat de sine stătător (nimeni nu vă oprește și sunt delicioase și așa), dar mult mai important e faptul că le puteți privi ca pe produse de bază de la care să porniți fel de fel de preparate. Sosului pentru paste i se pot adăuga tot felul de alte ingrediente, pesto-ul poate fi o marinadă pentru carne și tot așa. Limita e cerul, ca să cităm un vers celebru. Și dacă tot am ajuns la pesto, cel de leuștean cu brânză de Horezu, semințe de dovleac și ulei ecologic presat la rece este ceva de vis. El, pateul de rață cu dulceață de merișoare și sarmalele în sos gulash sunt de departe preferatele mele.
Din ce știu planurile celor doi chefi sunt extrem de ambițioase iar gama de produse nu se oprește doar la cele deja lansate. Recomand cu încredere, poftă bună!

Scroll to Top