Gastroart lansează: Seri de dezbateri destoinice. Joi discutăm despre seducția pastelor carbonara

UPDATE: ora începerii este 18:00 fix. mulțumim
Gastroart.ro și Sorin Despot lansează seria de dezbateri destoinice: Cum adică? Cu o frecvență bilunară, debate-urile vor avea loc la Clubul Țăranului Român, strada Monetăriei nr.3 din București și vor aborda teme fierbinți cu argumente la rece.
Inaugurăm seria de dezbateri cu o întrebare gastronomică: „Sunt românii pastafarieni? Seducția Carbonarei” cu sprijinul vinurilor Liliac și Eisberg Iubesc Salatele.

Pastele carbonara parcă s-au învârtoșat în ADN-ul culinar românesc de după Revoluție dintr-un motiv pe care o să-l analizăm joi seara. Am adaptat rețeta la obiceiurile mioritice, am înlocuit niscaiva ingrediente, i-am pus smântână (multă smântână) și uneori chiar și mult usturoi.
Pe de altă parte gustul pentru pastele cu sos a luat amploare tot după anii ’90. În cartea de căpătâi a restaurantelor comuniste Rețetarul General pentru Preparate Culinare din 1962 pastele cu sos lipsesc cu desăvârșire.

Dar despre toate acestea și multe alte povești istorice despre paste o să vorbim pe îndelete în fața unui pahar cu vin de la Crama Liliac și a unor crănțăneli sănătoase de la Eisberg Iubesc Salatele joi, de la ora 18:00, cu:
Giovanni Baldantoni (secretar general Federația Chefilor Italieni, delegația din România)
Giovanni Cinquepalmi (pastele artizanale Cinquepalmi)
Radu Rughinis (Pasterra & Botega del Tartufo)
Alexandru Dumitru (Bistro Ateneu)
Vasile Nicolae (Papila)
Alexandru Cirtu (LifeBox)
Moderator: Sorin Despot
Storyteller: Cosmin Dragomir
Intrarea este liberă pe bază de rezervare la cosmin.dragomir@gastroart.ro 
Media și parteneriate: 0754951616
Simți lipsa unor dezbateri serioase unde argumentul este cel care contează? Atunci seria de evenimente “Cum adică? Seri de dezbateri destoinice” este pentru tine. Readucem polemica în off-line acolo unde “adversarii” stau la aceeași masă și se contrazic, dar nu se înjură de mamă. 

 

Scroll to Top