Ce a adus nou în gastronomie UniChef Cup 2018

UniChef România este un proiect educațional pentru bucătari. Organizat de Unilever Food Solutions începând din 2016, UniChef reunește bucătari profesioniști din toată țara.
În cadrul UniChef ne dorim să inovăm domeniul gastronomic românesc și să creăm un spațiu de învățare în care Chef-ii să își poată împărtăși cunoștințele. La UniChef, bucătarii învață în mod practic, acumulând abilități și informații de la maeștrii in domeniu. În plus, în aplicația UniChef vor avea întotdeauna sfaturi, rețete, cursuri în formate accesibile, precum și concursuri pentru bucătarii înscriși în comunitate.
În cadrul unor proiecte anuale, precum și prin intermediul aplicației, UniChef creează o conexiune importantă între trainerii experimentați și noua generație de bucătari profesioniști, care pot astfel deveni adevărați artiști în gastronomie.
În fiecare an, UniChef a adus o nouă abordare în discutarea trendurilor culinare și împărtășirea tehnicilor de gătit, precum și lansări importante pentru specialiștii în domeniul HoReCa. Acestea au culminat cu concursul UniChef Cup – o competiție pentru noii bucătari. Anul acesta, în cadrul evenimentului, concurenții au avut la dispoziție 3 ore pentru a pregăti două dish-uri (aperitiv și fel principal) sub tematica Bucătăria Mediteraneană.
 

Concurenții au fost:

Sorin Banianski – Hotel Continental, Timișoara

Mihael-Vasile Codrea – Allegria Hotel & Spa, Alba Iulia

Flaviu-Remus Dunca – Restaurant Nostalgia, Carei

Irinel Eparu – Sky Restaurant, Păuleștii Noi

Bogdan-Mihai Fărcaș – Restaurant Roata Faget, Cluj-Napoca

Ilie-Florin Gherman – Allegria Hotel & Spa, Alba Iulia

Alexandru Nagy – Restaurant Lescaci Oil, Negrești Oaș

Daniel Nistor – Restaurant Addiction The Ranch, Brașov

 
Sub jurizarea bucătarilor profesioniști, precum și a specialiștilor în domeniul HoReCa (Chef Claudio Costea, Executive Chef – Oxford Thames Four Pillars Hotel, Marea Britanie; Chef Constantin Ghimpu, Executive Chef – Militari Residence Ballroom, București; Chef Nico Lontras, Fondator și Executive Chef – Rare Food, București; Chef Ștefan Popescu, Trainer HoReCa School, București; Chef Henrik Sebok, a lucrat în locații de top din țară și străinătate, Certified Master Chef și Consultant și Membru Consultant – Chef Robert Voicu, Unilever Food Solutions Romănia), concurenții au fost motivați, ca în fiecare an, să câștige competiția UniChef Cup 2018.
Anul acesta, UniChef România a pregătit, pentru locul întâi, un training culinar susținut de Chef Claudio Costea la Oxford Thames Four Pillars Hotel, în Marea Britanie, precum și cupa UniChef 2018. Câștigatorul locului al doilea a primit un mixer profesional Kitchen Aid, iar deținătorul premiului al treilea a câștigat o trusă cuțite profesionale. Premiul întâi a mers la Irinel Eparu, premiul al doilea la Mihael-Vasile Codrea, iar premiul trei la Bogdan-Mihai Fărcaș. Pe lista câștigătorilor UniChef 2018 s-au numărat, în ordinea premierii: Sorin Banianski, Ilie-Florin Gherman, Flaviu-Remus Dunca, Daniel Nistor, Alexandru Nagy.
 
Până la premierea câștigătorilor, UniChef Cup 2018 a avut ca eveniment special lansarea de carte a Danielei Sima. „Chefi de România” este o carte realizată în colaborare cu 29 chefi de renume din România.
Invitații și participanții UniChef Cup 2018 au avut parte și de altfel de lansări, însoțite de demonstrații culinare. Chef Ciprian Nicolescu – Senior Lector la HoReCa School și Head Chef Trattoria Buongiorno și Chef Robert Voicu – Unilever Food Solutions România – au adus în scenă o nouă gamă de condimente lichide Unilever.
Chef Robert Voicu a vorbit despre avantajele folosirii gamei Knorr Arome Intense, în marinare, infuzii și sosuri. Aroma de ceapă caramelizată și aroma usturoiului gătit lent din Roast Umami, gusturile exotice de mandarine, lime și yuzu din Citrus Fresh și savoarea cepei caramelizate aromatizată cu zahăr afumat cu lemn american de esență tare din Deep Smoke pot completa orice farfurie. De la burgeri la coaste, de la mâncăruri gătite cu sosuri bogate până la preparatele la grill, de la fructele de mare la deserturi, Gama Knorr Arome Intense este creată pentru dish-uri spectaculoase.
De altfel, și demonstrația culinară a lui Chef Ciprian Nicolescu a evidențiat tocmai versatilitatea gamei proaspăt-lansate. Rețetele Smoke Beach, Ultraviolet Marine și Umami reconstruit, pregătite de către Chef Ciprian Nicolescu au avut la bază noile produse Knorr Arome Intense.
A doua lansare pregătită bucătarilor profesioniști și specialiștilor din domeniul HoReCa a venit după jurizarea concursului inspirat din gusturile mediteraneene.
Protagoniștii acestei demonstrații culinare au fost Chef Nicolae Vasile – Fondator Gastro Art și Bucatar Șef Papila Bistro, București – și Chef Robert Voicu – Unilever Food Solutions România. Chef Nicolae Vasile a realizat o rețetă de frigăruie cu file butterfish și ciuperci shitake infuzate cu ceai de iasomie Pure Leaf, caramelizat în sos Teriyaki, pe pat de salată bok choy cu garnitură de linte neagră fiartă în lapte de cocos cu merișoare. Farfuria sa a ieșit în evidență cu sosul Teriyaki, a doua lansare-surpriză a evenimentului UniChef Cup 2018.
Despre sosul Knorr Sos Teriyaki Japonez a vorbit Chef Robert Voicu, Unilever Food Solutions. Conceput special pentru bucătarii profesioniști, sosul teriyaki este perfect în mâncărurile japoneze, dar și în aromarea dish-urilor Fusion. Un produs versatil, Knorr Sos Teriyaki poate fi utilizat în marinare, glazurare, dressinguri și sosuri.
Alături de Unilever Food Solutions, de participanții la concurs și la eveniment, alături de juriu și de invitații speciali ai lansărilor celor mai noi game Unilever Food Solutions au fost partenerii noștri. Mulțumim Conti Group, Leida, Crama Oprisor, Hausmann World – Prof Board, Microgreens. Le mulțumim pentru suport și partenerilor media: Trends HRB, HORECA, Horeca Insight, GastroArt.

Scroll to Top