ActualArticole

De ce nu mere de Voinești? Uva de mesa embolsada 'Vinalopó' DOP!

Adică struguri de masă cu certificare Denumire de Origine Protejată. I-am cumpărat dintr-un market. Ce înseamnă DOP? Cei care cultivă, produc deci recoltează și vând ‘Vinalopó’ au exclusivitate. Struguri de masă terroir. Într-o lume a lipsei de identitate prin prea multa diversificare cu prea multe arome, pare a fi una din soluții. Pariul pe moștenirea culturală.
România (prin asta înțeleg asociații de producători, în conlucrare cu ministerul) nu a certificat nicio varietate vegetală ca DOP. Mere de Voinești? Varză de Lungulețu? Pepeni de Dăbuleni? Fiecare din acestea pot fi certificate pe baza Regulamentului european 1151/2012 sau ca mărci colective pe baza legii naționale a mărcilor și indicațiilor geografice.
Adesea sunt întrebat ce au așa special preparatele culinare la care am lucrat pentru indicația geografică? Sunt simple, sunt niște preparate care au rezistat probei timpului, sunt moștenire culturală, sunt validate de consumatori, de mai multe generații. Într-o lume în care majoritatea luptă pentru diversificarea ofertei de produs alimentare, însă pe baza ofertei de ingrediente chimice, produsele artizanal-industriale sunt simple.
Recomandare: mizați pe certificarea simplității! Din haosul de la raft, cu timpul, veți ieși în față. Este un merchadising deștept.
Resurse, baza de date DOOR http://ec.europa.eu/agriculture/quality/door/registeredName.html?denominationId=724

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica