ActualFeaturedIstorie

Un viitor bestseller: Connaisseur fără ifose de Cezar Ioan

Anunț cu bucurie lansarea unei noi cărți marca GastroArt (de fapt, în total sunt 8 titluri pe care le lansăm până la finalul anului): Cezar Ioan – Connaisseur fără ifose, Tot ce ai vrea să știi despre vin. Și ceva în plus.
Pentru mine volumul este special din două motive: este prima carte scoasă de noi care nu este reeditare (urmează și volumul de rețete al lui Dan Iancu), dar, mai presus, este cartea prietenului, colegului, my partener in crime cum spune el: Cezar Ioan, publisher vinul.ro

Puteti comanda cartea de aici 

Îi prognozez un viitor plin de cititori și nu spun asta doar pentru că e o carte la care, personal țin mult, dar, spre deosebire de celelalte cărți apărute la sub marca GastroArt, volumul de față are toate șansele să devină un bestseller datorită atât adresabilității lui cât și utilității informațiilor.
“Este – cel puțin după știința mea la acest moment – prima carte despre vin destinată amatorilor scrisă de un autor român. Cartea nu e deloc tehnică, ci folosește cuvintele cele mai simple și oferă și un dicționar al termenilor de specialitate, explicați pe înțelesul oricui nu este analfabet funcțional. Da, literatură autohtonă de profil mai există și e valoroasă, dar e destinată fie somelierilor, fie pasionaților de vin, fie marketerilor – nu publicului larg. E și o sumă de experiențe personal-profesionale, e și context pentru vin (văzut ca parte din gastronomie), e invitație la cunoaștere”, scria Cezar pe mesageria privată în momentul în care ne hotăram să vedem ce fragment publicăm pe site în preambulul anunțurilor de lansare.
“Iată-ne la cel de al doilea titlu din colecția GastroArt dedicată cărților de specialitate din atât de fertilul și robustul domeniu al gastronomiei. În calitate de editor sunt fericit că pot lansa un volum despre vinuri cu rol inițiatic, adresat, mai ales, celor care vor să descopere acest univers fabulos. De atât de multe ori, lumea cunoscătorilor de vin este prea ermetică, elitistă (chiar snoabă) și intimidantă. Ei bine, aceste rânduri o fac accesibilă și sunt o invitație sinceră la descoperiri empirice ale vinurilor cu ceva habar despre ele. În calitate de prieten, regăsesc în cartea lui Cezar sutele de ore de discuții prin care m-a familiarizat cu noțiunile elementare. Îi mulțumesc pe această cale pentru răbdare. Am fost exact unul dintre cei despre care vorbește la începutul textului: un individ care nu credea că va putea vreodată să diferențieze vinurile și după criterii ceva mai subtile. Ei bine, astăzi pot percepe arome secundare. Până la un nou tiraj, sper să le simt și pe cele terțiare”, am scris eu pe clapeta a IV-a a cărții, imediat după ce am lecturat în întregime volumul.
Urmează, în curând, să publicăm un fragment reprezentativ din volum, să anunțăm lansările și să vă spunem de unde și cum poate fi procurat.
Mulțumim: Alex Baciu pentru copertă, Dan Iancu pentru DTP și Rodica Crețu pentru corectură.

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica