
Duminică, 3 octombrie, de Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România am decernat Premiile de Excelență GastroArt 2021.
Cele trei ediții de până acum au un partener tradițional Vinul.ro căruia îi mulțumim și se acordă simultan cu premiile celui mai important concurs de vinuri românești (pe care le puteți afla aici). Anul acest evenimentul a fost găzduit de Casa Timiș simultan cu Gala ocazionată de Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România.
Noutatea acestui an sunt premiile acordate împreună cu RePatriot și dedicate chefilor români care s-au întors din străinătate și contribuie la dezvoltarea gastronomiei din România.
Și gata cu vorba lungă că ni se răcește ciorba și se încălzește zacusca.
Premiile de Excelență GastroArt 2021:
Mihai Uica – cercetare gastronomică
Petronela Savin @eCULTFOOD, @FOODie – cercetare gastronomică
Premiu special – Chef Nico Lontras – dezvoltarea gastronomiei românești
Alexandrion Group & Foodwise – Romania’s grand pairing tour
Caii de la Letea –Oameni și Rădăcini
Asociația Dealu’ Mare – Evadare în Dealu Mare
Bucataria.localfood – valorificare patrimoniului gastronomic local
Băcănia Veche – încurajarea producătorilor locali
Casa del Pan – inovație în gastronomie
Chef Viorel Nica (Coliba Haiducilor) – valorificarea patrimoniului gastronomic
J’ai Bistro & Gabriel Gorgan – implicare socială
Culinary Arts School Brașov și Frăția Ceaunelor – implicare socială
Breasla Cârciumarilor Brașoveni – exemplu de bune practici
Sol Bun – cooperativa anului 2021
Adriana Sohodoleanu & Fundația Calea Victoriei – Introducere în istoria gustului
HoReCa School – educație culinară
La Polovnik (2 Mai) – Punct de gastronomie locală
Premiul special: Circus Doner – promovarea unor ingrediente de nișă (organe)
Premiile GastroArt & RePatriot
Pastry Chef Cristina Mehedințeanu
Chef Alexandra Blaș
Chef Alexandru Crăciun
Chef Laurențiu Samoilă
Chef Cristian Paul Fratieanu
Clik aici ca să puteți citi cine sunt laureații ediției din 2020: