ActualArticoleIstorieRecomandare

Cinci ani de la redeschiderea celei mai spectaculoase crame din Republica Moldova

 Crama Castel Mimi sărbătorește 5 ani de la redeschidere. Unul dintre cei mai mari producători de vin din Republica Moldova este prezent și pe piața din România cu 30 de vinuri disponibile în magazinele Kaufland și Mega Image din orașele București, Brașov, Cluj și Timișoara. De asemenea, vinurile se regăsesc și în magazine online precum Rafinat.ro și eMAG.ro.

  • Crama Castel Mimi este amenajată în reședința ultimului guvernator al Basarabiei din vremea țarilor
  • În ultimii 5 ani, Castel Mimi a înregistrat un număr de peste 200.000 de vizitatori
  • 30 de vinuri Castel Mimi sunt disponibile și în România

Redeschis în 2016, Castel Mimi Wine & Resort se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare şi include spaţii pentru evenimente şi conferinţe, restaurant, săli de degustare, o galerie de artă şi spaţii de cazare. În curând, Castel Mimi va deschide și un Wine Spa care va transforma locația într-un resort unic în regiune, cu servicii complete: de la tururi vinicole cu degustare, la servicii hoteliere tematice și SPA.

Dintre cei 30.000 de turiști care vizitează locația anual, 27% sunt români. În ultimii 5 ani, Castel Mimi a înregistrat un număr de peste 200.000 de vizitatori.

Compania a finalizat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro. Investițiile viitoare se vor orienta către finalizarea Wine Spa, mărirea spațiului de cazare, promovarea turismului autohton, extinderea exportului în România, dar și plantarea a 200 de hectare de viţă-de-vie şi mărirea capacităţilor de îmbuteliere şi de depozitare a produselor finite.

„În cei 5 ani de la redeschidere, Castel Mimi a fost vizitat de peste 2.000 de turiști lunar, care au luat parte la evenimentele pe care le desfășurăm aici. Anual, organizăm la Castel Ziua Rosé în mijlocul verii, VinOPERA în Septembrie și Ziua Vinului în toamnă, alături de multe alte evenimente pentru comunitate, dar și private.
La Castel, turiștii se pot bucura și de primul restaurant de fine dining din regiune, cu preparate specifice, din ingrediente provenite numai de la producători locali. Printre proiectele îndrăznețe la care mai lucrăm se numără și primul Wine SPA din țară, pe care sperăm să-l deschidem în curând pentru cât mai mulți iubitori ai vinului și turismului local.
Castel Mimi reprezintă pentru noi o adevărată valoare care rezistă în timp, reunind atât tradiția, cât și noile tendințe în materie de turism viticol.” a spus Adrian Trofim, General Manager Castel Mimi Wine & Resort

Chiar dacă pandemia a afectat domeniile de activitate ale complexului (de la vinificație la turism și activități HoReCa), echipa Castel Mimi a rămas intactă și s-a mobilizat pentru a oferi turiștilor o experiență rurală unică, dar în același timp sigură.

Cel mai cunoscut vin Castel Mimi este Roșu de Bulboaca, disponibil și în România, cu multiple premii la nivel național și internațional. În 2020, acesta a primit Grand Gold în cadrul Sélections Mondiales Des Vins în Canada, dar și în 2021, când s-a clasat pe locul 2 în Top 50 în cadrul competiției. Vinul deține medalia de aur la Vinarium Bucharest, alături de Berliner Wein Trophy. Același sortiment a fost distins și anul acesta cu medalia de aur la competiția poloneză Galicja Vitis.

Tot în 2021, sortimentul Isterie a fost premiat cu medalii de aur în cadrul Vinarium IWC pe plan național, dar și în cadrul Galicja Vitis în Polonia.

Despre Castel Mimi

Castel Mimi este primul chateau vinicol din Moldova, fiind fondat în 1893 de către Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei Țariste și un ilustru vinificator al secolului XX.
Datorită acțiunilor sale, industria vinicolă a Moldovei a fost salvată în diferite perioade, ceea ce a permis țării să devină unul dintre principalii producători de vin din lume.
În perioada sovietică, vinăria a fost naționalizată și transformată într-o fabrică de vin cu ritm de producere de 7 milioane de sticle pe lună.

În 1998, crama a fost preluată de familia Trofim, vinificatori originari din Bulboaca. Sub conducerea familiei Trofim, Castel Mimi a trecut printr-un amplu proces de restaurare și modernizare. Castel Mimi este unicul castel din Moldova și a fost inclus în Top 15 cele mai frumoase vinării din întreaga lume.

În prezent, Castel Mimi are circa 200 de angajați. Compania produce patru colecţii de vinuri: colecţia Reserve (Cabernet Sauvignon 2012 sec roşu şi Merlot 2012 sec roşu), colecţia Clasică (Sânzienele, Cucoanele, Un Chardonnay Fudul, Rosé Rară Neagră, Rosé de Bulboaca, Viorica de Bulboaca, Riesling de Bulboaca, Roşu de Bulboaca, Negru de Bulboaca, Frați, Mâini în Șold, Malbec roșu sec, Saperavi roșu sec, Isterie roșu sec), colecţia The Governor (The Governor’s blend, The Governor Fetească Neagră, The Governor’s Fumé Blanc, The Governor’s Chardonnay & Riesling, The Governor’s Rosé), colecția AnimAliens (care cuprinde 8 vinuri), dar și Icewine.

 

 

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica